Voveraites

Koks jūsų vasaros skonis?

Dabar turbūt galvojate, kaip vasara gali turėti skonį? Visgi sustokite bent akimirkai ir pagalvokite, kokios asociacijos jums kyla vos pagalvojus apie vasarą. Be saulės ir atostogų, ko gero, kyla ir tokie žodžiai kaip ledai, braškės, voveraitės ir ant grotelių kepta mėsa. Štai toks ir yra vasaros skonis – skirtingų mėgstamiausių skonių derinys, kai kiekvienas atranda kažką savo.

Vasarą miške bunda mūsų uogos ir grybai. Vienas jų pasipuošęs išskirtine auksine karūna – tai voveraitė.

Voveraitės skinamos slaptai, kad niekas nesužinotų, kur jos auga, o paskui jomis dalijamasi su kitais už auksinę kainą. O ką daryti, jei negalite nueiti į mišką, tačiau vis tiek norite pajusti vasaros skonį? Geriausias sprendimas – užsukti į „Vapiano“ ir pasimėgauti visiškai nauju specialiuoju vasaros meniu, kurio centre puikuojasi tikroji vasaros žvaigždė – voveraitė.

 

Kodėl renkamės ypatingus patiekalus?

„Vapiano“ siūlo specialųjį meniu, kuriame – įvairesni, ne įprastiniai patiekalai, kad mūsų nauji ir nuolatiniai gerbėjai visada galėtų atrasti kažką naujo ir įdomaus. Be to, norime išbandyti naujas tendencijas ir skonius, kad kuo geriau atskleistume sezoninius produktus.

Vasarą „Vapiano“ jaučiasi saulėtų voveraičių skonis

Miškai mums dovanoja gausybę šviežių ir gardžių voveraičių, taigi savo specialųjį vasaros meniu skiriame šiam saulėtam grybui. Ypatingieji, voveraitėmis pagardinti patiekalai visada buvo vieni mėgstamiausių mūsų restorano gerbėjų, taigi šiais metais sugrąžinome populiariausius patiekalus ir papildėme keletu visiškai naujų.

Su specialiuoju voveraičių vasaros meniu galite susipažinti čia.

 

Salotas Insalata di Nobile (Kilniąsias) drąsiai galite vadinti tikromis svajonių vasaros salotomis. Įsivaizduokite: šviežios salotos, balzaminis padažas, saulėtos voveraitės, vyšniniai pomidorai ir šoninė. Skonis, vertas dangaus.

Sultingi kilnieji makaronai – Pasta di Nobile. Sodrų baltojo vyno ir sviesto padažą gaubia ankštiniai žirniai, šviežios petražolės ir saulėtos voveraitės.

Žvaigždžių žvaigždė – kilnusis rizotas (Risotto di Nobile), kuriame, žinoma, šviečia geltonos saulėtų voveraičių galvos, o kartu su jomis – ir cukinijos, mažieji špinatai bei rozmarinai, pagardinti baltojo vyno ir grietinėlės padažu. Taip gardu, kad būtina paragauti.

Ypatinga vasaros pica – karbonariška Carbonara Nobile. Joje rasite viską, ką mėgstate, o ypač maloniai nustebins naujasis šios vasaros priedas – itin gardžios voveraitės.

Geltona kaip saulė ir itin gaivi, žalia spalva papuošta trinta, nuostabaus skonio sriuba Zuppa di Coco e Curry su kariu, imbierais ir žaliosiomis citrinomis.

 Atraskite specialiuosius „Vapiano“ patiekalus ir dar neragautais skoniais papildykite savo gurmaniškų vasaros prisiminimų kolekciją.